top of page
Търсене
  • Jeason Lewis

"Аутсайдер" с нова дата на сцената на Yalta Art Room

АУТСАЙДЕР“

пърформанс ноар






Пиесата “АУТСАЙДЕР” е експериментален текст за театър и представлява заключителен етап на първото издание на творческа работилница “ЗОНГ ТЕКСТ“, реализирана с подкрепата на Национален фонд “Култура”.


Спектакълът разказва историята на Виктор – млад мъж, който се обвинява за смъртта на сестра си, и тръгва по следите на изчезналата преди 15 години Лора. Така той попада на странно място, където среща Ема и нейните пациенти. Убеден, че срещу сестра му и не само нея е било извършено престъпление, което обитателите на мястото крият от него, Виктор се съгласява да остане и да се подложи на експериментално лечение. Дали ще успее да открие това, което търси, или ще остане завинаги затворен между стените на миналото?


„Аутсайдер“ е текст за човека в търсене на себе си и за процеса на освобождаване на личността от зададените й обществени модели на живеене и обвързаностите й със света. Героите на пиесата вярват, че под прикритието на анонимността, ще могат да постигнат изцелението и да рестартират живота си отначало.

„Аутсайдер не е задължително да бъде нещо негативно, дори напротив. В пиесата героите са аутсайдери, които бягат от свят, който е недоброжелателен към тях, който е изискващ, който им пречи да бъдат такива каквито са. И съм сигурен, че ще бъде интересно и за зрителите, които често попадат в такива ситуации.“ Боян Арсов, режисьор.


Екип:

Автор: Дина Маркова

Режисьор и автор на визуалната среда: Боян Арсов

Участват: Владимир Ковачев, Дина Маркова, Мартина Кръстева, Захари Турманов, Александър Андреев / Павел Емилов

Трейлър, дизайн и документални епизоди: Jeason Brad Lewis

Фотограф: Владимир Друмев


9 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page