top of page
Търсене
Jeason Lewis

Боян Арсов: Аз (не) съм това, което съм!

Актуализирано: 30.06.2022 г.

Само след два дни най-младият носител на театралната награди “Икар” – Боян Арсов, ще излезе на сцената на театър “Азарян” в премиерното представление “Отело – гибелта на идеалиста”. Крехкото тяло на 27-годишния асистент на проф. Танковска в НАТФИЗ обаче ще събере два от най-обемните емоционално образи в световната драматургия – Отело и Яго на Шекспир. Постановката е на независимия театър ЗОНГ, който Боян основа с режисьора Дина Маркова. Първият им проект “Животът е сън” именно им носи “Икар”-ите за главна мъжка роля и за дебют в режисурата.


В почти същия екип ще се качат на сцена и с “Отело…”, постановка, в която на 5 октомври ще видим още Вяра Коларова като черното конферансие, Надя Керанова (състудентка на Боян) като Дездемона и няколко по-млади момчета, току-що завършили Академията. “Много е важно да създадеш екип, особено в тези независими проекти. Ако има спойката и всички мислят и работят в една посока анулират неприятностите”, казва Боян Арсов.

Актьорът вярва, че театърът искрено трябва да вълнува и да е поставен в контекста, в който живеем точно в този момент. Затова с Маркова адаптират класическия текст на Шекспир и неговите универсални изводи. Работят по проекта от декември, защото първоначалната му премиера е била насрочена за юни. Пандемията променя плановете им, като им дава този незаменим лукс наречен време. В двата дни между срещата ни и публикуването на интервюто с Боян Арсов се оказа, че премиерата на “Отело…” е разпродадена и всеки, който иска да гледа представлението ще може да го направи чак след месец, на 3 ноември.


Освен че развива театър ЗОНГ, Боян Арсов е щатен актьор в Сатиричния театър, участва в няколко от най-големите мюзикъли на Софийска опера – “Mamma Mia!”, “Шрек”, “Клетниците”, преподава в Академията и работи по докторантура. Неочаквано искрен, самокритичен и скромен, посрещнах Боян на чаша кафе под ситния софийски дъжд и от първата му дума стана ясно, че това момче диша и съществува с театъра, привлечен безвъзвратно от “живото присъствие, създаването на нереални и едновременно с това реални светове на сцената“. Ето какво още сподели с licata.bg самият Боян Арсов.


ЛИНК КЪМ ПЪЛНАТА СТАТИЯ: LICATA.BG




6 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page