top of page

БОЯН АРСОВ

Боян Арсов завършва актьорство за драматичен театър през 2016 година в класа на проф. Снежина Танковска в Националната академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, град София. Боян продължава академичната си работа, като завършва магистратура „Театрално изкуство“ и към момента е редовен докторант в катедра „Актьорство и режисура за драматичен театър“. Като асистент преподавател по актьорство за драматичен театър, той е режисьор на двете дипломни представления на последния клас на проф. Снежина Танковска: „Бесове“ по Камю и Достоевски и „Peter Gynt” от Дейвид Хеър по Хенрих Ибсен.

През 2017г. заедно с Дина Маркова учредяват Сдружение „ЗОНГ“, което е естествено продължение на съвместната им работа в Академията и това слага началото на Театър ЗОНГ. Началото на 2018г. заедно с Дина канят група актьори и стартират репетициите на „Животът е сън“ по Калдерон – антиутопична хорър приказка, което е първият спектакъл на Театър ЗОНГ. За ролята на Сехизмундо през 2019 година Боян получава ИКАР - награда на Съюза на артистите в България за водеща мъжка роля. Той има още две номинации за ИКАР, както и три награди от Международни фестивали като актьор и Гранд При награда като режисьор на „Бесове“.

Боян Арсов е автор на визуалната среда, костюмите и хореографията на спектаклите на Театър ЗОНГ, както и режисьор на „Аутсайдер“. От есента на 2019 работи като координатор проекти за Театър ЗОНГ. Боян Арсов е актьор от трупата на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Играл е също на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“, Театър „Азарян“, Национална опера и балет, Музикален театър, Театър 199, Народен театър „Иван Вазов“, Театър „София“, Драматичен театър Пловдив.

bottom of page